Επίκαιρα

  20230305_101943.jpgΕχθές η Κυριακή της Ορθοδοξίας γιορτάστηκε και στον Ιερό Ναό  Εισοδίων  στους Ανδρονιάνους. Στην ίδια λειτουργία τελέσθηκε μετά από πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου Ανδρονιάνων Δένδρων τρισάγιο στη μνήμη του Δημήτρη Κ. Λύκου στα 40 από το θάνατο του. Την ίδια μέρα το μνημόσυνα των 40 τελέσθηκε στο 2ο κοιμητήριο της Αθήνας όπου έχει γίνει η ταφή του.

   Scan_0003250_.jpgΟ πρόεδρος του Δ.Σ. στο Σύλλογο Βιταλιωτών, εκπαιδευτικός  Δημήτριος Β. Δεμερούτης, δώρισε στο Σύλλογο μας το βιβλίο του που βλέπετε εδώ. Τον ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε καλό ταξίδι στο βιβλίο του αυτό και πολλές άξιες επιτυχίες στο ίδιο αλλά και στο γειτονικό μας Σύλλογο

  simplelogo2Κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς

  Από τη διενεργηθείσα με τη συμμετοχή μελών του ΔΣ και ομάδας παιδιών, κλήρωση της λαχειοφόρου στη συνεστίαση του Συλλόγου μας στο κέντρο «Το Καντάρι» στην Πετρούπολη 19-2-2023, προέκυψε η λίστα που ακολουθεί.

  Ευχαριστούμε όλα τα μέλη και φίλους του Προοδευτικού Συλλόγου Ανδρονιάνων-Δένδρων για την συμμετοχή τους στη λαχειοφόρο αγορά και την στήριξή τους προς τον Σύλλογο του χωριού μας.

  simplelogo2 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

  Ευχαριστούμε θερμά τα κάτωθι μέλη και φίλους του Συλλόγου μας που προσέφεραν δώρα για την λαχειοφόρο αγορα στην εκδήλωση της Αποκριάτικης Εκδήλωσης στις 19/2/2023 στο κέντρο “Καντάρι” στην Πετρούπολη, Αθήνα.

   

  penthos 1 ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΥΚΟΥ

  Βρεθήκαμε εδώ σήμερα να απευθύνουμε τον ύστατο χαιρετισμό στον Δημήτρη Λύκο. Έναν ξεχωριστό άνθρωπο με υψηλή επιστημονική συγκρότηση, με ξεχωριστή αρχοντιά,  με πορεία και διαδρομή στα κοινά του τόπου μας που υπήρξαν αξιοσημείωτες.

  Ξεκίνησες από τους Ανδρονιάνους, ένα μικρό χωριό στην Εύβοια, με πολλές δυσκολίες. Μόχθησες από μικρός, να μάθεις γράμματα, να σπουδάσεις, να βοηθήσεις την πολυμελή οικογένειά σου - δώδεκα αδέλφια. Ξενιτεύτηκες στη Γερμανία, σπούδασες Πολιτικός Μηχανικός, εργάσθηκες σκληρά στηρίζοντας την οικογένειά σου.

  Γυρίζοντας από τη Γερμανία, οριστικά στην πατρίδα, μαζί με τις επαγγελματικές σου δραστηριότητες, στις υψηλές προτεραιότητές σου, ήταν και η ενασχόλησή σου με τα κοινά.

  dklikos_250-.jpgΒαριά η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Κων. Λύκου σήμερα 26-1-2023 ση ηλικία 83 ετών. Το  βάρος ιδιαίτερο για τον Προοδευτικό Σύλλογο Ανδρονιάνων Δένδρων του οποίου ήταν μέχρι το τέλος ζωντανό μέλος και μεγάλος αρωγός. Για πολλά χρόνια πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με συνέπεια και αποτελέσματα  στο ρόλο του. 

   

   

  penthos 1Στις 21 Ιουλίου 2022, σαράντα πέντε ημέρες από το θάνατο της αγαπημένης συζύγου του Ελένης, έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Καρδάσης. Ήταν 82 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί τη Δευτέρα 25.07.2022 στις 10:30 στον Ιερό Ναό Θεοτόκου (Θεομήτορος) στον Άλιμο.

   

   

  Screenshot_2022-06-13_164227.jpgΚάθε χρόνο στις 12 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παιδικής Εργασίας, που ως κύριο στόχο έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας και τον περιορισμό της παράνομης διακίνησης παιδιών. Με γνώμονα τη Διεθνή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του παιδιού των Ηνωμένων Εθνών, ο Οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center, πορεύεται με βάση το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, που είναι η προώθηση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών με προτεραιότητα την ευημερία τους, την εκπαίδευση και την πρόληψη κάθε είδους βίας ενάντια σε αυτά, καθώς και στην ψυχοκοινωνική και νομική τους στήριξη.

  penthos 1

  ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΕΛΕΝΗ Ν.ΚΩΤΣΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΔΑΣΗ.  Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους. Το παρακάτω αγγελτήριο λάβαμε από το Κώστα Ν. Κωτσή.

  ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΤΑΞΙΔΙ Η ΛΑΤΡΕΥΤΗ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΗ ΕΛΕΝΗ. ΗΤΑΝ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΞΑΝΑΧΑΝΩ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ..ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ ΜΟΥ

  Η ΚΗΔΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-6 ΣΤΙΣ 11 ΠΜ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ ΑΛΙΜΟΣ.

  simplelogo2ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΥΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΑΝΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΕΛΕΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ. ΤΑ 2 ΑΥΤΑ ΈΓΓΡΑΦΑ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΥΠ’ ΟΨΗΝ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ .